Att folk känner igen än?

Nu är det andra gången på Willys det har hänt.
Folk som känner igen mig fån Ica. Första gången var det en jag absolut inte kände igen. (Kan dock kanske ha varit mannen från Holland eller något liknande, som hade jätteproblem med sin kontatpåfyllning till datorn som jag hjälpte väldigt mycket.) En 40-50 årig man med utländsk brytning. Han sa typ "du jobbade på Förbutik Ullared innan va?" Medan han gick förbi mig.

Igår hände det igen. En kvinna i typ 30-40 års åldern, stod i kön. Som vanligt försöker man ju titta och le mot dom som står o väntar för att dom ska känna sig sedda. Kvinnan ler lite extra, känner igen henne, typ som att jag sett henne någon gång innan. Tänker för mig själv att FAAAN va bra hon passar i lugg, är nog bara den jag fastnar för och tror jag sett henne förr.
Sen är det hennes tur. Då säger hon till mig "åh jag måste fråga, har du möjligtvis en tvillingsyster? "
"Naä, inte som jag vet om i alla fall" o blinkar till med ögat och ler.
"Men då har du jobbat på Ica i Ullared förr"
Jag ser nog lite chockad ut och fnissar till lite och svarar
"Ähhh jaa de har jag, haha så du känner igen mig?!"

En kollega som står jämte mig säger till kunden "Va! Så du känner igen henne från Ica?!"
Jag skämtar till det och viftar fjolligt med handen å säger "ja, men du vet jag har ju så himla speciellt utseende, haha nä jag skoja bara."

Kunden säger, " jo men de har du faktiskt jag har handlat av dig ett par gånger, och man kommer ihåg dig faktiskt."
"Du måste också ha ett speciellt utseende, för det kändes som att jag måste a sett dig innan med." säger jag till henne.

Ahw, de va ju gulligt sagt.
Men ändå. Ingen stamis där ifrån, och att bara sådär koppla att det var just Ica i Ullared jag jobbat på är ju faktiskt ganska skillat?! Om jag får säga det själv.
Annars kan det ju hända ibland att man, hmm måste sett den personen någon gång, men sen inte koppla vart ifrån, och när de berättar fallet bitarna på plats.


Men men kände som jag hade gjort ett bra intryck i alle fall.
Snackade med mamma igår med, hon sa att det var ett par stammisar som sagt till henne att dom saknade mig i affären.
Det är ju ändå väldigt kul och värmande att höra!


Sitter nu i Mölndals centrum och väntar på bussen till kållered...40min.... Gött å gå upp klockan 05:00 för att börja jobba 07:45... Jag skulle tagit med en termos kaffe....a


En liten utflykt i tisdags

Jobbar och står i. Känns rätt gött faktiskt. Ända jag skulle kunna tänka mig att "klaga" på är tiden det tar att ta sig dit. En hel timma på buss-->spårvagn-->buss, på lördagar tar det 1h & 30 min. Jo men så kan det vara tänker ni, en bot till jobbet. Jo visst men när det tar typ 10-15min MED BIL!!!
Fördriver dock tiden med att lyssna på P3 dokumentärer och annat intressant. Så det går fint ändå.

Igår var jag ledig. Så jag o min kära sambo åkte iväg på en liten tur. Vi åkte till Gunnebo slott och tittade, och till Råda säteri. Låg även ett annat as stort slottsaktigt som man såg ifrån sjön från Råda säteri.
Sen åkte vi till röda sten och käkade en smarrig räksmörgås.

Sen åkte vi hem. Jag blir dampigt rastlös (stackars min köra sambo, han kan inte ha de lätt alltid) men sen gick vi upp på berget och grillade. Och såg lite solnedgång över Göteborg. Mycket mysigt och Annas rastlöshet försvann och blev snäll och glad igen.

Här e lite bilder från Gunnebo. (Det som är kort på över sjön är ett annat som låg jämte Gunnebo, men som vi aldrig var framme vid. Bilden tagen från Råda säteri. Dock glömde jag ta bilder där)
Hade väl inte varit så trist att bo på ett sånt här ställe, typ som ett litet "eget" samhälle med ett orangeri och grejer. Dock är det mycket som är återuppbyggt runt 90-2000 talet då det hade brunnit ner o grejer under åren.

Men tänk, mig, jag tycker det är jätte roligt att åka å titta på
Gamla stora herrgårdar och slott. Men tänk alla andra jävla turister som vill komma o glo. Antar kanske att man har feta grindar runt om då iof kanske...om det är privatägt...
Och man måste ju ha råd med någon som tar hand om all trädgård..phu jobbigt. Men ack så vackert!
Tur att det finns ställen där man får åka å titta i alle fall..


Stolt över min kära extrapappa

Min kära granne, eller min gamla granne som jag ser som min lilla extra pappa är totalt helt jävla bäst! (Skönt att ha flyttat, dock synd att man inte bor så nära min fina andrafamilj längre)
Han kan och vet mycket, finns alltid där om man är lite ledsen eller behöver hjälp.
Tänk så många gånger när man var i tonåren och hade kärleksbekymmer å man satt där i soffan hos dem o fick lite tröst och goda råd.

Men fan va ball han är asså!
Han har byggt om en gammal Mercedes som han nu kör dragracing med!

Han körde nu i Hultsfred och kom på första plats. En tid på 10,8 sekunder och 204km/h

Han kom även etta i Anderstorp!

Det är ju inte så att man tror att en Mercedes från 1950?? (är inte säker på vilket år den är ifrån, men kan vara 50-talet) kan gå så jävla fort!!

Han har byggt om allt själv. Är mycket stolt över honom!




RSS 2.0